Optimizare on page
Ce inseamna optimizarea on page a site-ului?
25 august 2017
Cat de importanta este promovarea continutului On-Page?
7 octombrie 2017

SEO Copywriting sau cum sa scrii placut si eficient

Despre SEO Copywriting

SEO se traduce prin scrierea unui continut care sa atraga, pe care oameni sa-si doreasca sa-l citeasca. Mai presus de toate, site-ul ar trebui sa fie foarte rapid si usor de navigat. SEO Copywriting se refera la optimizarea paginii web prin utilizarea acelor expresii de cuvinte cheie in anumite frecvente si densitati. Mai exact, este vorba de utilizarea cuvintelor potrivite, convingatoare, care sa-i faca pe oameni sa se conecteze si sa partajeze continutul, fapt care contribuie atat la cresterea increderii, cat si la obtinerea unei pozitii cat mai bune a paginii web in motorul de cautare.

Cu ce este SEO Copywriting diferit de Copywriting-ul traditional?

Acest stil este o provocare pentru fiecare strategie. Textul tau trebuie sa fie scris in asa fel incat sa sa-l faca pe cel care citeste sa se bucure cu adevarat de continut. Spre deosebire de Copywriting-ul traditional, SEO Copywriting este un adevarat proces care are un scop bine definit.

Unele dintre cele mai vizibile diferente dintre scrierea textului traditional si a celui optimizat sunt structura, continutul si cuvintele cheie pe care autorul le foloseste. Expertii in seo stiu ca o mica schimbare in structura unei fraze poate crea rezultate mari.

Pentru ca textul tau sa fie cat mai bun exista cativa pasi pe care nu trebuie sa-i neglijezi. Iata cateva sfaturi pentru a integra cuvintele cheie in textul tau:

Titlul este locul cel mai important in care care trebuie sa plasezi cuvantul cheie. Acesta trebuie sa comunice in mod clar ceea ce are de oferit continutul.

Inceputul este foarte util pentru a repeta cuvintele cheie intr-un mod atragator pentru cititor. Foarte multe motoare de cautare folosesc aceasta parte ca descriere a continutului, asa ca este bine sa va asigurati ca sunteti la un pas de click-ul mult dorit al cititorului.

Sinonime sau cuvinte cu legatura. Trebuie sa stiti ca algoritmii de cautare sunt suficient de avansati pentru a cauta cuvinte potrivite contextual care sa sprijine cuvintele cheie. In acest caz, sinonimele sunt o solutie buna pentru SEO Copywriting.

Apelul la actiune. Sa nu uitam ca ne dorim ca cititorul sa actioneze intr-un mod care sa ne ajute. Astfel, in cazul SEO Copywriting, textul trebuie sa se incheie cu un apel la actiune care sa-l faca pe cititor sa parcurga calea pe care tu o doresti: sa cumpere, sa contacteze, sa subscrie sau pur si simplu sa continue sa citeasca. Acest lucru, bineinteles, ca nu trebuie sa se intample intr-un mod constient care l-ar putea ofensa pe cititor.

Concluzie: SEO Copywriting este un proces care te ajuta ca textul tau sa fie cat mai bun. Este ca un puzzle. Tot ce trebuie sa faci este sa pui piesele potrivite la locul potrivit. So keep on practicing!:)

seo
seo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *