link-uri
5 surse de link-uri gratuite care iti pot face mai mult rau decat bine
8 august 2016
Marketing online
Cum sa te asiguri ca strategia ta de marketing online da rezultate?
11 aprilie 2017

Cum creezi un H1 perfect pentru SEO?

H1 ideal pentru optimizarea site-ului

Fiecare dintre noi stie cat de important este tag-ul H1. Si totusi, multi webmasteri inca diminueaza importanta acestui tag in content marketing.

Astazi vom vorbi despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi in momentul in care alegi H1 pentru site-ul tau. Pornind de la premisa ca nu sti ce este acest tag, urmatoarea explicatie devine vitala: H1 este o eticheta HTML care indica titlul de pe o pagina a website-ului tau.

Deci, de ce este H1 o eticheta atat de importanta?

Intotdeauna, tag-ul h1 a fost o parte esentiala a procesului de optimizare SEO onpage si, in pofida trendurilor care s-au perindat in acest domeniu aflat in continua schimbare, se poate spune cu certitudine faptul ca acest tag nu si-a pierdut niciodata semnificatia si importanta la nivel onpage. De obicei, acest tag reprezinta cea mai importante parte a continutului de o pagina. Insa, aceasta eticheta nu trebuie privita exclusiv ca o trasatura tehnica a procesului de optimizare SEO, ci ca un atribut care ajuta utilizatorul sa identifice mai usor informatia de baza din orice pagina in care se gaseste continut. Nu este nimic uimitor in asta, caci majoritatea specialistilor in promovare online au observat faptul ca experienta utilizatorului este o trasatura care conteaza din ce in ce mai mult in viziunea motorului de cautare Google.

Sa vedem cum cream un h1 bun:

In primul rand, studiile arata ca 80% dintre site-urile sau paginile care rankeaza in prima pagina pentru un anumit cuvant cheie detin un h1 in pagina. Si totusi, care sunt regulile pentru a obtine maximul de la aceasta eticheta?

Foloseste un sigur main title. Fiecare pagina are nevoie de un singur titlu principal. Nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa folosesti mai mult de un titlu. De ce? Prezenta mai multor tag-uri h1 pe aceeasi pagina produce confuzie in randul motorului de cautare. Prin insasi logica unei astfel de etichete se intelege ca ea este prioritara si, implicit, singulara. De asemenea, intr-un titlu se focuseaza cuvantul cheie cu care doriti sa rankeze respectiva pagina, iar utilizarea mai multor titluri care transmit portiuni de text diferite va fi o tehnica menita sa induca in eroare motorul de cautare.

Titlul ar trebui sa descrie subiectul paginii. De cele mai multe ori, titlul rezuma in doar cateva cuvinte intreg continutul de pe pagina. Astfel, tag-ul h1 ar trebui sa fie ori identic cu tag-ul title, ori titlul articolului in cazul in care ne raportam la un blog.

Titlul trebuie sa aiba intre 20 si 70 de caractere. Poti sa folosesti si o intreaga propozitie pe post de titlu.

Foloseste un long tail in titlul site-ului. Credeti sau nu, majoritatea webmasterilor recomanda sa nu folositi keyword-ul principal in titlu pentru ca ar putea fi spam. Insa, un long tail care contine cuvantul cheie si raspunde, in acelasi timp, la o dorinta a vizitatorului reprezinta cel mai bun mix pentru un H1 care o sa va imbunatateasca pozitia in rezultatele organice!

seo
seo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *