H1 ideal pentru optimizarea site-ului
Cum creezi un H1 perfect pentru SEO?
4 aprilie 2017

5 surse de link-uri gratuite care iti pot face mai mult rau decat bine

link-uri

SEO se schimba de la an la an, poate chiar de la luna la luna. Ceea ce functiona in urma cu 2-3 ani este foarte probabil sa nu mai functioneze la fel de bine sau deloc in momentul de fata, drept pentru care putem afirma cu tarie ca informarea constanta este cea mai importanta etapa a dezvoltarii unei strategii de optimizare SEO.

Sunt doua elemente importante atunci cand se optimizeaza un site: optimizarea interna a site-ului si promovarea sa. La nivel de onpage, in urma unei documentari adecvate si a unui bagaj de cunostinte mediu privind platforma pe care a fost realizat site-ul sau magazinul, putem spune ca lucrurile vor fi implementate conform cerintelor curente ale algoritmilor motoarelor de cautare.

Problema serioasa intervine atunci cautati diferite modalitati de promovare a unui site, 80% din aceasta activitate coincizand cu obtinerea link-urilor. Sursele gratuite, valabile in urma cu ceva timp, au devenit aproape nule sau chiar nocive daca le abordati in cantitati ridicate. Ce anume sa evitati sau sa obtineti intr-un procent controlabil atunci cand va axati pe o strategie SEO care are la baza si link-uri gratuite?

Comentarii pe bloguri

Pot fi bloguri pe platforme gratuite sau bloguri gazduite pe domeniu propriu, atentia voastra trebuie sa fie sporita in ambele situatii. Ne amintim cu drag de perioada 2012-2014, perioada in care 50 de comentarii pe bloguri dofollow aveau un efect imediat asupra site-ului promovat propulsandu-l inevitabil pe primele locuri pentru anumite cautari. Acum, acelasi numar de link-uri obtinut intr-un ecart destul de nesemnificativ va poate aduce doar o penalizare, nicidecum avantaje SEO. Si totusi, pentru diversificarea ancorelor si a profilului de backlink-uri, este plauzibil ca un procent de 1-3% din totalul link-urilor obtinut in decursul a 3-6 luni sa fie obtinut din plasarea de comentarii in articole cu o tematica apropiata cu cea a site-ului promovat.

Inscriere in directoare web

Inscrierea unui site in directoare web era una dintre practicile preferate ale unei agentii SEO pentru a ridica in ranking-uri un site. Da, asta se intampla tot in perioada 2012-2014 sau mai devreme, insa acum lucrurile sunt mult schimbate. Directoarele nu mai au valoare dpdv SEO, majoritatea sunt spamate si declarate nule de catre motoarele de cautare, in timp ce munca voastra de redactare a descrierilor si de inscriere propriu-zisa nu va obtine niciodata avantajele dorite. Nu recomandam sa va mai inscrieti afacerea in directoare web, mai ales daca nu aveti experienta necesara in a le sorta pe cele inca de calitate.

Link-uri pe forumuri

Ce inseamna un link pe forum? Poate fi un link in profilul contului, un link in semnatura voastra de utilizator sau link-uri plasate in diferite discutii. Primele doua optiuni nu sunt viabile, aportul lor intr-o strategie SEO fiind destul de scazut. Totusi, o referinta plasata intr-o discutie despre construirea unei case pentru un site de acoperisuri s-ar putea sa fie relevanta, asta si pentru ca site-ul promovat obtine vizite din partea participantilor la discutie, cel putin asa ne-a comunicat o firma colaboratoare de optimizare SEO Cluj care a efectuat teste in acest sens.

Directoare de articole

Similare cu site-urile de comunicate de presa, directoarele de articole au fost vanate ani la rand pentru a fi incluse in strategiile SEO. Acum, aportul lor este scazut pentru ca Google le percepe ca fiind zone cu un scor spam destul de ridicat. Sunt viabile pentru a fi incluse in strategia SEO a site-ului vostru? Mai degraba nu, recomandam un comunicat de presa pe un site autoritar, reprezinta si un material promotional excelent pentru a va face cunoscuta afacerea!

Link exchange

Link exchange inseamna schimbul de link pe care il tot observam chiar si acum. Google percepe negativ aceste schimburi de link-uri intre site-uri pentru ca ele reprezinta o buna metoda de manipulare a rezultatelor transferand autoritate unui site partener. Asadar, pentru a nu risca absolut nimic in promovarea SEO a afacerii voastre, evitati schimburile de link si amintiti-va tot timpul ca exista suficient de multe solutii prin care sa obtineti autoritatea care sa va aduca si rezultate foarte bune in motoarele de cautare.

seo
seo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *