Structura site pentru seo
Cum poti imbunatatii structura site-ului tau?
27 iulie 2017
Optimizare on page
Ce inseamna optimizarea on page a site-ului?
25 august 2017

Strategii pentru reinnoirea, reimprospatarea si reciclarea continutului

Redistribuirea continutul evergreen

Vrei un reach mai mare pentru articolele pe care le postezi pe blog?

Intr-un peisaj dominat de Social Media, construirea unei baze solide cu asa numitului continut evergreen (vesnic verde), care poate fi distribuit de nenumarate ori, ar trebui sa reprezinte o parte esentiala a strategiei voastre de promovare.

Probabil ca o sa va intrebati: dar nu ar trebui sa scriem continut proaspat pentru Google?

Unul dintre cele mai mari mituri care inconjoara ideea de resharing este aceea ca va fi clasificata de Google drept o tactica spam. Acest lucru nu este adevarat, cu conditia ca redistribuirea continutului sa fie facuta in mod responsabil.

In randurile ce urmeaza va vom explica maniera in care puteti face asta:

Redistribuirea indeplineste un rol dublu pentru marca/ brandul vostru. Nu numai ca se foloseste de continutul pretios pe care v-ati straduit sa il creati pentru vizitatorii vostri, dar va ofera si sansa de a avea mai multe interactiuni sociale autentice, in timp real, care conduc oamenii spre site-ul vostru.

Redistribuirea continutul este benefica in SEO?

Cititorii nostri stiu deja faptul ca, direct proportional cu cresterea numarului de oameni angrenati in postarile voastre, cu atat va creste si calitatea blogului in viziunea gigantului Google. Si impulsionarea traficului provenit din Social Media este doar o parte infima din imbunatatirile pe care procesul de sharing le reflecta asupra strategiei de seo.

Platforme de Social Media

Partajarea continutului pe platformele de Social Media are un impact important asupra procesului de SEO, insa angajamentul social este tinta finala a oricarui webmaster. Continutul de calitate merita in totalitate timpul si costul initial, insa doar daca devine o resursa de care va puteti folosi mai mult timp. In plus, este foarte posibil ca oamenii care au vazut continutul prima data sa nu fie aceeasi care l-au vazut cand a fost redistribuit.

Pasii necesari pentru ca tehnica de resharing sa aiba rezultatele mult asteptate

  • Oferiti un aspect nou postarilor vechi

Refaceti titlul si faceti o scurta introducere in care comasati continutul intregului articol. Puteti reface link-urile prezente in articol si puteti miza pe un design imbunatatit al butoanelor de Social Media. Daca timpul va permite, puteti adauga si alte fragmente de text, menite sa le completeze in mod natural si logic pe cele existente deja. Intregul proces dureaza mult mai putin decat scrierea unui nou post.

  • Sectiune speciala pentru postarile care merita redistribuite

Puteti sa le incadrati intr-o sectiune de tipul – Best of – , iar la finalul articolului sa fie derulate intr-un carousel si link-urile pentru celelalte articole din aceasta sectiune, astfel incat vizitatorul sa ramana mai mult pe site, zabovind printre articole pe care nu ar fi intentionat sa le parcurga separat.

  • Testati cu mai multe segmente de public 

Ce se intampla daca aceeasi persoana recunoaste ceva ce am postat in trecut?

Nimic, mai ales daca postarea este evidentiata printr-o anecdota amuzanta sau printr-o imagine care ar putea sa le starneasca un gram de curiozitate. Se pot face foarte multe teste folosind acelasi post, insa diversificand maniera de abordare a acestuia prin imagini si gif-uri.

  • Procesul automatizat va salveaza timpul pretios 

Retineti ca nu trebuie sa distribuiti manual posturile pe retelele sociale. Automatizarea intregului proces de redistribuire a continutului vesnic verde economiseste o multime de timp, pastrand in acelasi timp imaginea intacta a site-ului. De asemenea, va elibereaza din task-urile zilnice pentru a avea mai mult timp liber pentru a interactiona cu fanii pe Social Media.

In ansamblu, redistribuirea responsabila este o parte esentiala a strategiei de marketing online, in special din perspectiva continutului. Atata timp cat va mentineti continutul fresh, calitativ si cat timp pastrati o activitate intensa pe platformele de socializare, exista sanse ca Google sa va aprecieze mult mai mult si sa va ofere pozitiile mult visate in rezultatele organice.

Bonus – veti obtine mi multe click-uri si interactiuni la postari, dar si rezultate bune in SEO.

seo
seo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *