Marketing online
Cum sa te asiguri ca strategia ta de marketing online da rezultate?
11 aprilie 2017
Structura site pentru seo
Cum poti imbunatatii structura site-ului tau?
27 iulie 2017

Promoveaza Google formatul HTTPS?

Https - cat de mult conteaza pentru seo

Motorul de cautare este „stapanul” domeniilor pentru ca el dicteaza felul in care acestea sunt organizate, precum si ordinea in care acestea sunt afisate in fata utilizatorului. De aceea, intre detinatorul domeniului si sistemul de operare trebuie sa fie o legatura stransa, care sa se bazeze pe principii de anticipare a miscarilor si schimb relevant de date. De aceea, detinatorul trebuie sa anticipeze de fiecare data care sunt algoritmii pe baza carora functioneaza motorul, astfel incat compatbilitatea dintre datele solicitate si datele transmise sa fie de 100%.

Desi nu s-au inregistrat prea multe schimbari in ultimul timp, care sa sugereze adoptarea continua a formatului https sau a unei actualizari majore a algoritmilor Google, rezultatul este unul destul de evident.

Doua moduri de operare complet diferite, independente, fara date comune demonstreaza o tendinta clara, care sugereaza faptul ca https ar putea atinge 65% dintre rezultatele de pe prima pagina, pana la sfarsitul anului 2017. Tendinta este insa una educata, intr-un sens bun, iar acest aspect ar putea duce la cresterea ratei de adoptare a paginilor precedate de https.

Pe masura ce aceasta rata de adoptie creste, Google isi ia mai multa libertate sa sporeasca cresterea algoritmica pentru paginile https. Declaratiile oficiale ale companiei neaga insa acest lucru si promit ca Google nu va spori niciodata avantajele clasamentului in functie de aceasta caracteristica.

Unul dintre principalele motive pentru care Google se comporta cu precautie atunci cand vine vorba de o noua crestere a https este acela ca nu toti marii jucatori au facut trecerea: wikipedia.org, amazon.com, facebook.com, youtube.com, pinterest.com etc. Din top 20, jumatate au trecut in zona de https, in timp ce restul a ramas in forma initiala. Cele mai multe site-uri aleg, in mod natural, un comutator la nivel de site, cel putin dupa testarea initiala.

Ce ar trebui sa faca detinatorul unui site?

Chiar daca Google nu ofera recompense sau penalitati pentru https, este vorba despre un alt tip de modificari, cum ar fi: avertizarea vizitatorilor Chrome despre paginile nesigure, cand acestea colecteaza date sensibile. Odata cu cresterea ratei de adoptie, va puteti astepta ca presiunea sa se schimbe.

Pentru site-urile noi este recomandata trecerea cat mai curand posibil. Certificatele de securitate sunt ieftine, unele dintre ele fiind oferite chiar si gratuit, iar riscurile sunt mai scazute. Pentru site-urile existente, politica este mult mai dura. Orice schimbare la nivel de site poarta diverse riscuri si, in ultimul an, au existat cu siguranta cateva exemple destul de serioase. De aceea, este indicat ca detinatorii site-urilor sa se asigure ca au securizat paginile care colecteaza informatii sensibile sau proceseaza tranzactii si sa fie deschisi la alte si alte modificari.

Mediul virtual este foarte versatil, astfel ca lucrurile se intampla rapid; schimbarile apar peste noapte, iar noi trebuie sa tinem pasul cu ele, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Este important sa ne adaptam la schimbari pentru ca, numai in felul acesta vom reusi sa ne pastram in top.

seo
seo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *