H1 ideal pentru optimizarea site-ului
Cum creezi un H1 perfect pentru SEO?
4 aprilie 2017
Https - cat de mult conteaza pentru seo
Promoveaza Google formatul HTTPS?
3 mai 2017

Cum sa te asiguri ca strategia ta de marketing online da rezultate?

Marketing online

A masura sau a nu masura? Aceasta este intrebarea.

In cele mai importante, cruciale momente ale strategiei, de cele mai multe ori, raspunsul este da. Dar marketingul digital implica o multitudine de masuratori, pe care trebuie sa le urmarim bazandu-ne pe analize zilnice. Majoritatea informatiilor pe care le strangem, ne ofera o vedere de ansamblu asupra strategiei noastre si ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele de business. Numai Google Analytics reuseste sa ofere peste 75 de raporturi standard si fiecare dintre acestea poate fi modificat, astfel incat sa ofere analize si mai detaliate.

Acest articol iti va arata care sunt elementele esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand iti stabilesti obiectivele de termen scurt si de termen lung.

Setarea obiectivelor – este unul dintre cei mai importanti pasi, pentru ca, de modul in care iti setezi obiectivele, depinde si succesul sau esecul unei operatiuni. Este ideal sa iti imparti tintele in doua grupuri: obiective de business si masurarea rezultatelor.

Obiectivele de business reprezinta esenta; asteptarile sefului, clientilor sau companiei, pe care tu trebuie sa le ai in vedere atunci cand stabilesti o strategie de business. Atunci cand le stabilesti, tine cont de faptul ca acestea trebuie sa aiba un caracter realist si posibil de obtinut. Pentru ca stii si acest aspect, tot ce trebuie sa faci este sa realizezi o cercetare a trendurilor din industrie si sa vezi modul in care functioneaza, dar sa compari si trecutul cu prezentul, avand in vedere viitorul.

Masurarea progresului intern presupune utilizarea anumitor instrumente, pe care trebuie sa le corelezi cu obictivele tale de business. Fiecare companie are nevoi diferite, astfel ca trebuie sa te orientezi catre obiective de business specifice.

Daca iti doresti sa setezi obiective pentru strategia SEO, unul dintre obiectivele de business ar putea fi reprezentat de cresterea incasarilor, provenite din traficul organic. Vei avea nevoie totodata sa definesti un numar exact, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. In ceea ce priveste contextul intern, va trebui sa ai in vedere vizibiitatea site-ului, comportamentul utilizatorului, dar si consideratii de ordin tehnic.

Puterea experimentului

Atunci cand vine vorba de procese de business, un specialist SEO trebuie sa fie deschis experimentului. Datele colectate ne ofera informatii despre comportamentul utilizatorului si nu despre modul in care acesta va reactiona la schimbari viitoare. Atunci cand vine vorba de SEO, cel mai important aspect este reprezentat de analiza traficului, pentru a vedea impactul si comportamentul acestuia in functie de anumite schimbari.

Planul pe care l-ai stabilit pentru afacerea ta trebuie sa fie masurabil, pentru ca, in caz contrar, nu exista modalitate de a imbunatati planul. S-ar putea sa nu iti iasa din prima atunci cand alegi metricii, ceea ce nu este nimic rau; face parte din proces si nimeni nu trebuie judecat pentru asta. Urmareste in permanenta transformarile, astfel incat sa faci modificari acolo unde e cazul sau sa schimbi complet tactica daca este nevoie.

Concluzie

Pentru a rezuma toate cele mentionate anterior, nu uita ca atunci cand iti creionezi o strategie in mediul digital, sa ai in vedere obiectivele de business si modalitatile interne prin care poti controla si masura constant modificarile. Analizeaza comportamentul utilizatorului, dar si aspectul industriei pe care o reprezinti. In felul acesta, vei reusi sa iei cele mai bune decizii, pentru ca, numai in felul acesta iti vei da seama daca strategia ta va avea sau nu succes. Nimeni altcineva nu iti poate spune daca publicul tau tinta va reactiona cum trebuie la mesajele formulate de tine in mediul online. Un profesionist se va ocupa intotdeauna de toate detaliile care fac diferenta.

seo
seo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *