Cat de importanta este promovarea continutului On-Page?
7 octombrie 2017

Ce inseamna SEO?

Ce inseamna SEO

O incursiune in domeniul atat de sonor in zilele noastre, online marketing, ne dezvaluie importanta deosebita a optimizarii SEO, cu alte cuvinte, a procedurii prin care publicul tinta este atras in website.

Ce este optimizarea SEO?

Notiunea de SEO (Search Engine Optimization) a aparut in jurul anilor ’90, si inseamna optimizarea pentru motoarele de cautare, in egala masura acronimul facand referire si la persoana care activeaza in acest domeniu si are un astfel de job. Intrucat vizeaza optimizarea motoarelor de cautare, scopul nu poate fi altul decat marirea traficului calitativ al unui site, proces ce suscita un set de pasi exercitati in scopul promovarii si cresterii pozitiilor unui site web in lista rezultatelor fruntase ale cautarilor, conform unor cuvinte / fraze cheie definite in concordanta cu specificul companiei si, implicit, cu specificul campaniei.

Tipuri de SEO

Aceasta prevalenta a rezultatelor fruntase este posibila prin gestionarea controlata a criteriilor de rank-are, cu alte cuvinte a acelor factori care duc la pozitionarea mai buna in paginile de rezultate, acestia din urma determinand o repartizare a tipurilor de SEO:

Optimizare interna (on-site optimization). Presupune ameliorarea experientei vizitatorilor, cu alte cuvinte, ca actiunile de promovare desfasurate de echipa de SEO sa fie corect executate, astfel incat erorile gramaticale inregistrate in titlu si descrieri sa fie elidate, indeosebi sa se acorde atentie imbunatatirii vitezei de incarcare si folosirii cu moderatie a reclamelor.

Optimizare externa (off-side optimization). In acest caz, focusul nu mai cade pe echipa de SEO, ci pe modul in care motoarele de cautare incearca sa gaseasca semnale masurabile fata de relevanta si importanta paginii web in raport cu fraza / cuvantul cheie. Tot in acest cadru se poate vorbi si de asa-zisii spammeri (cei care actioneaza intr-un mod lipsit de etica si moralitate pentru a imbunatatii rank-ul pentru o vizibilitate pozitiva a site-urilor).

In continuare, SEO-ul poate fi repartizat in alte 3 categorii, in functie degradul de moralitate al tehnicilor utilizate:

White Hat SEO. Este metoda preferata in raport cu natura etica si morala, pretinzand ca promovarea sa fie in stransa legatura cu politicile sugerate sau insinuate de motoarele de cautare, in timp ce isi plaseaza focusul asupra ofertarii vizitatorilor cu o experienta pozitiva, nu neaparat pe cresterea pozitiilor in paginile fruntase ale cautarilor.

Black Hat SEO. Presupune o promovare inclinata spre a manipula perceptia motoarelor de cautare ce vizeaza calitatea site-ului (relavanta si importanta), ce poate fi determinata printr-o utilizare excesiva a cuvintelor cheie in cadrul continutului si a titlurilor, optimizarea excesiva a textului ancora, ascunderea cuvintelor in spatele imaginilor etc.

Grey Hat SEO. Poate fi privita ca o combinatie fericita intre cele doua, deoarece pe de o parte se respecta normele morale, insa pe de alta parte, sunt puse in schema anumite practici indoielnice care, utilizate pe termen lung, vor ajunge sa fie descoperite si sanctionate de motoarele de cautare.

Concluzii

Optimizarea SEO este un subiect fierbinte si de interes pentru internauti, insa cu precadere pentru detinatorii de afaceri online, cu alte cuvinte, pentru cei care-si permit sa investeasca in acest domeniu, sunt pregatiti sa depuna efort si sa astepte rezultatele pe termen lung si care considera ca aceste practici merita investitia financiara si pot determina cresteri din perspectiva economica (prin vanzare).

Inainte de a initia procedurile care au drept obiectiv optimizarea SEO, trebuie sa stiti ca acestea nu se rezuma la un numar de interactiuni si promovari, ci reprezinta eforturi sustinute, ce nu se termina niciodata, insa care pot lua forma diverselor strategii. Intotdeauna exista loc pentru mai bine, astfel ca poti lucra la optimizarea SEO astfel incat sa ajungi in topul rezultatelor fruntase generate de cautari.

seo
seo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *