Redistribuirea continutul evergreen
Strategii pentru reinnoirea, reimprospatarea si reciclarea continutului
18 august 2017
Despre SEO Copywriting
SEO Copywriting sau cum sa scrii placut si eficient
21 septembrie 2017

Ce inseamna optimizarea on page a site-ului?

Optimizare on page

SEO este termenul abreviat de la Search Engine Optimization, reprezentand procesul de optimizare a unui site, inclusiv a continutul acestuia pentru motoarele de cautare. Fiecare strategie SEO se bazeaza in primul rand pe o clasare cat mai buna in rezultatele de pe un motor de cautare, astfel ca incercam sa construim un site care sa se integreze perfect cu algoritmul actualizat de la Google.

Exista doua tipuri de factori care pot influenta actiunea acestui algoritm, cei din interior si cei din afara paginii.

Elementele on-page sunt cele din interiorul site-ului: calitatea codului din care este format site-ul, setarile tehnice, continutul si imaginile folosite in design-ul acestuia pentru a reda o interfata cat mai usor de utilizat.

De asemenea, exista si elemente care nu au o legatura cu pagina interna, cum ar fi conectarea cu link-uri de pe alte site-uri sau pagini web, activitatea de marketing online si relationare sociala prin intermediul motorului de cautare. Relevanta linkurilor obtinute conduce la cresterea in cautari.

SEO on-page este alcatuit din toate elementele pe care le putem controla, de la detaliile tehnice la continutul pe care il vom afisa in site. Concentrarea asupra paginii principale sporeste clasarea si indexarea site-ului pe un loc cat mai sus. Si totusi, motoarele de cautare apreciaza continutul proaspat din fiecare pagina a site-ului sau articol de blog, deci atentia trebuie sa fie impartita si asupra lor.

Calitatea tehnica trebuie sa fie cat mai ridicata. Codul trebuie sa fie scris la un nivel cat mai inalt si corespunzator, platforma de pe care administram site-ul trebuie sa fie prietenoasa, sa permita folosirea unor tool-uri pentru SEO. Motivul pentru care utilizatorii acceseaza site-ul dumneavoastra se datoreaza in primul rand continutului pe care il oferiti, textele si imaginile care nu plictisesc, bine organizate si introduse, astfel incat sa se bazeze pe informatii concrete, cuvinte cheie, corecte si informative.

UX este pilonul necesar in realizarea unor campanii SEO de succes. Utilizatorii trebuie sa inteleaga cu usurinta site-ul pe care il acceseaza. Trebuie sa gaseasca rapid ceea ce ii intereseaza, sa acceseze rapid paginile in care se afla informatia pe care o cauta, navigand simplu si rapid. Un site frumos proiectat trebuie sa fie usor de utilizat pentru a avea succes si pentru a nu plictisii sau crea o stare de frustrare daca nu ofera informatie prompt, clara si concisa.

Optimizarea onpage sporeste calitatea unui site

Decizia de a investi in propriul site apartine fiecaruia, prin obtinerea de articole si texte relevante pentru domeniul in care activezi, productivitatea va creste in mod sigur, iar afacerea va avea un potential mare pe termen lung in momentul in care clientii vor gasi mult mai rapid ce isi doresc, iar cel care le va oferi o solutie va fi chiar site-ul tau.

seo
seo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *